Linnan palvelut

Aurinkolinna tarjoaa asukkailleen poikkeuksellisen laajoja asumisen palveluita

Smartpost-automaatti ja Postin lähi­laatikko

Aurinkolinna palvelut postilaatikot ja smartpost

Kaikki aurinkolinnalaiset voivat tilata ja palauttaa verkkokauppaostoksiaan sekä jättää lähteviä paketteja ykköskerroksessa sijaitsevaan pakettiautomaattiin. Asukkaiden kannattaa käydä OmaPosti -palvelussa valitsemassa omaksi pakettien noutopisteeksi Aurinkolinnan automaatti. Valitse verkkokaupassa asioidessasi toimitustavaksi ”Nouto Postin toimipaikasta”, jolloin pakettisi ohjautuu maksutta taloyhtiön automaattiin tai valitse verkkokaupassa pakettiautomaattien listalta Aurinkolinnan automaatti.

A ja C-rapun asukkaiden kirjepostit saapuvat linnan ykköskerroksen käytävällä sijaitsevaan lähilaatikkoon, jonka asuntokohtainen postilokero toimii omalla avaimellaan.

Kuntosali

Aurinkolinna palvelut kuntosali

Linnan kellarikerroksessa toimii monipuolinen kuntosali kattavalla ammattitason laitekannalla. Aurinkolinnan asukkaat ja osakkaat treenaavat salilla alennettuun hintaan 12 € kuukausimaksulla tai 120 € vuosimaksulla. Sali palvelee myös muita Kruunun alueen asukkaita 16 €/kk tai 160 €/v hintaan. Salille on helppo pääsy Ovikun mobiiliavaimella.

Kuntosali on käytettävissä joka viikonpäivänä klo 7-23. Treenin jälkeen on hyvä muistaa myös linnan hierojan palvelut!

Kuntosalin laitteet ja välineet:

Kuntolaitteet:

2 spinning-pyörää
Crosstrainer
Juoksumatto
Kuntopyörä
Soutulaite

Painopakalliset laitteet:

Alaselkälaite
Alatalja
Jalkaprässi
Jalkojen koukistuslaite
Jalkojen ojennuslaite
Lonkan loitontajalaite
Lonkan lähentäjälaite
Pakaralaite
Penkki
Pystypunnerruslaite
Rintapunnerrus
Rintarutistus
Ristikkäistalja
Vaakapunnerruslaite
Vatsarutistuslaite
Ylätalja

Muut laitteet:

Dippilaite (kehonpainolaite)
Vino-/tasapenkki (säädettävä)
Tärinälaite

Välineet:

Kahvakuulat ja käsipainot (1-35 kg)
Jumppa- ja joogamatot
Steppilaudat
Voimapyörä (vatsapyörä)
Bodypump-tanko
Jumppakepit, puhalluspallot, ym.

Hierojan palvelut

Aurinkolinnassa hierontapalveluja tarjoaa koulutettu hieroja Minna Halme. Palveluvalikoimaan kuuluu perinteisen hieronnan lisäksi Kolumbiasta lähtöisin oleva maderohieronta. Minnan tavoitat numerosta 040 018 5067.

Hierojan palvelut löytyvät linnan ensimmäisestä kerroksesta, liikehuoneistosta A 6. Hierojalla on oma asiakaspysäköinti talon länsikulmalla. Varaa aika hierojalle linnan ajanvarauksesta.

Mediahuone viihde- ja koulutus­käyttöön

Aurinkolinna palvelut mediahuone

Linnan kellarikerroksen mediahuoneessa on 150-tuumainen valkokangas, paljon isoja säkkituoleja, jääkaappi sekä mikroaaltouuni, jossa saa tarvittaessa vaikkapa paistettua popcornit. Tila soveltuu esimerkiksi illanviettoon lempielokuvan parissa, konsolipelien pelaamiseen kaveriporukalla tai astetta rennommaksi koulutustilaksi. Tila on Aurinkolinnan asukkaiden ja osakkaiden vuokrattavissa 7 € tuntihintaan tai 30 € päivähintaan. Yrityksille ja ryhmille tilaa vuokrataan 60 € päivävuokralla.

Tilan muu varustus:

4K-videotykki, 5.1 äänentoisto, COOD-E TV 4K –mediasoitin (mahdollistaa suoratoistopalveluiden käytön), Playstation 4 Pro 4K –pelikonsoli, 4-5 työpistettä virta- ja nettipistokkeineen (erotettu verholla muusta tilasta) sekä tunnelmavalaistus.

Vierashuoneeksi varattava pikkuyksiö

Mikäli tulee tarvetta saada vieraille lisätilaa tai yksityisyyttä, on asukkaiden varattavissa viihtyisä pikkuyksiö, johon majoittuu mukavasti ja edullisesti kaksi aikuista. Asukkaille varaushinta on 30 €/yö (omat vuodevaatteet ja pyyhkeet) tai 50 €/yö (avaimet käteen -periaatteella). Ulkopuolisille asunto on vuokrattavissa 65 €/yö (avaimet käteen -periaatteella). Kalustetussa asunnossa on tupakeittiö ja kylpyhuone. Tarkempi varustus on listattuna alle:

  • Mekanismivuodesohva (parisänky) ja sohvapöytä
  • Keittiö: jääkaappi pakastinlokerolla, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin, keittolevy, ruoanvalmistus- ja ruokailuvälineet, astiakaappi, jätekaappi
  • Kylpyhuone: Suihkukaappi sadesuihkulla, käsienpesuallas, peilikaappi, wc-istuin
  • Älytelevisio
  • Himmennettävä valaistus ja pimennysverhot
  • 10 Mb langaton nettiyhteys
  • Värikuvallinen ovipuhelin

Yhteistulostuspalvelu

Kaikkien aurinkolinnalaisten on mahdollista kirjautua yhteistulostuspalveluun, joka mahdollistaa tulostuksen suoraan kotoa, kopioinnin sekä skannaamisen. Palvelun kautta on mahdollisuus tulostaa mustavalko- tai väritulosteita aina A3-kokoon saakka. Tulostin löytyy linnan yleisistä tiloista, mistä omat tulosteet saa noudettua turvallisesti henkilökohtaisella koodilla. Omalle tulostimelle ei siis ole tarvetta! Palvelun tarjoaa Aurinkolinnalle Pekava Oy.

Nopea taloyhtiö­laajakaista

Aurinkolinna palvelut taloyhtiön laajakaista

Asunnoissa ja liikehuoneistoissa on taloyhtiön tarjoama 10M DNA Taloyhtiölaajakaista, jonka voi halutessaan korottaa jopa 1G Valokuitu Plussaan. Voit nostaa nettisi nopeutta DNA:n sivuilla.

Grillauspaikka ja viihtyisä pergola-alue

Aurinkolinna palvelut grillauspaikka ja pergola-alue

Kesäisin asukkaiden vatsoja hemmottelee kauniin pergolarakennuksen edustalla lämpenevä design-puugrilli. Tarvittaessa lisää paistotehoa saadaan taloyhtiön kaasugrillillä.

Lasten leikkipaikka ja pyykki­telineet

Aurinkolinna palvelut lasten leikkipaikka

Linnan itäpäädyssä on leikkipaikka isojen ja pienten lasten keinuilla, liukumäellä, hiekkalaatikolla sekä Aurinkolinnan väreihin maalatulla kauniilla leikkimökillä.

Leikkipaikan yhteydestä löytyy myös kaksi tomutus/narutelineyhdistelmää tekstiilien tomutukseen ja pyykkien kuivattamiseen.

Sauna

Aurinkolinna palvelut sauna

Kellarikerroksessa sijaitsee taloyhtiön viihtyisä Tähtisanojen mittatilaussauna. Saunan yhteydessä on pesutilat kahdella sadesuihkulla sekä WC- ja oleskelutila. Saunavuoro on varattavissa sähköisesti oman mieltymyksen mukaan mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Varauksen hinta on 4 euroa / käyntikerta.

Kirjanlainaus­piste

Aurinkolinna palvelut kirjanlainauspiste

A-rapun 2. kerroksen kirjanlainauspiste on kaikkien linnalaisten käytettävissä. Lainauspisteen valikoima on koottu BBC:n ja Keskisuomalaisen ”100 kirjaa, jotka jokaisen tulisi lukea ennen kuolemaansa” -listoilta. Kirjat lahjoitti Aurinkolinnalle nettiantikvariaatti Finlandia Kirja.

Autokatos ja autopaikat

Aurinkolinna palvelut parkkipaikat

Linnan pihapiirissä on useita pistokepaikkoja sekä tilaa myös vieraspysäköintiin. Huoneistokohtaisista lämpötolpista ei peritä lisämaksua. Sähköautoja varten on vuonna 2022 valmistunut 12-paikkainen autokatos latauspistokkeilla.

Värikuvallinen ovipuhelin­järjestelmä

Aurinkolinna palvelut ovipuhelin

Kaikissa linnan asunnoissa ja liiketiloissa on laadukas äänellä ja videokuvalla varustettu ovipuhelinjärjestelmä.

Yleisten tilojen sisustus

Aurinkolinna palvelut yleisten tilojen sisustus

Kaikki Aurinkolinnan käytävät on sisustettu talon historiasta kertovalla valokuva- ja arkkitehtipiirustusten näyttelyllä.

Aurinkolinna-hunajaa

Aurinkolinna palvelut hunaja

Aurinkolinnalla on jo useampana vuonna ollut tontin laidalla metsikössä omat mehiläispesät, jotka tuottavat Aurinkolinna-brändillä herkullista valmiiksi purkitettua oman talon hunajaa asukkaille (toteuttajana Suomen Lähi Luomu Oy). Mehiläislaji on valittu ja pesät sijoitettu niin, että ne eivät aiheuta minkäänlaista haittaa asukkaille.

Istutuslaatikot

Aurinkolinna palvelut istutuslaatikot

Linnan tontille on mahdollista saada oma istutuslaatikko kasvis- tai yrttimaata varten. Osalla asukkaista näitä onkin jo käytössä.

Pelikenttä lentopalloverkkoineen

Linnalta löytyy oma laaja tenniskentän mitoilla toteutettu pelikenttä, joka soveltuu erilaisten pelien pelaamiseen. Kentällä on valmiina kiinteästi asennetut lentopallotolpat.

Uutiskirje

Aurinkolinnan tiedotusta varten on laadittu oma uutiskirje, joka sisältää tietoa Aurinkolinnan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Tämän lisäksi yhteisistä asioista vaihdetaan aktiivisesti tietoa omassa Facebook-ryhmässä, jonka yksi tärkeimmistä tavoitteista onkin pitää positiivista pöhinää yllä!

Porrasnäytöt

Linnan kaikilla kolmella pääsisäänkäynnillä on kosketusnäytölliset porrasnäytöt, jotka näyttävät linnan tapahtumia ja tiedotteita, sosiaalista sisältöä sekä muuta hyödyllistä informaatiota. Niiden kautta onnistuu myös tilavarausten (kuten saunavarausten) tekeminen.

Pyykkitupa

Linnan pyykkituvasta löytyy pyykinpesukone ja kuivausrumpu.

Ulkoiluväline­varasto

Linnan lämpimään ulkoiluvälinevarastoon on helppo tulla suoraan katutasosta, jättää varusteet ja jatkaa suoraan sisäkautta omaan asuntoon.

Lämpimät irtaimistovarastot

Kaikki Aurinkolinnan lämpimät irtaimistovarastot on varustettu omilla kiinteillä seinillä, jotka takaavat omaisuuden yksityisyyden. Jokaisessa varastossa on oma liiketunnistinvalaisimensa. Jokaiseen asuntoon kuuluu varasto.

TULOSSA OLEVIA PALVELUJA

Aurinkolinnalle on tällä hetkellä työn alla seuraavat tilat/palvelut:

Verstastila

Vuokrattava puuverstastila, jossa voi käydä tekemässä esim. pieniä kodin puutöitä. Tilasta on myös mahdollista lainata työkaluja, jolloin jokaisella ei tarvitse olla kotonaan omaa työkaluvalikoimaa.

Tilaussaunatilat

Kellarikerrokseen toteutetaan upeat saunatilat poreammeineen ja oleskelutiloineen, jotka soveltuvat esim. edustustarkoituksiin.  Tilat ovat asukkaiden vuokrattavissa alennetulla hinnalla.