Asunnot

Aurinkolinnan ainutlaatuinen tunnelma syntyy sen pitkästä historiasta, perinteitä kunnioittaen toteutetusta saneerauksesta ja linnaa ympäröivän mäntymetsän raikkaasta ilmasta. Upean pääjulkisivun neljä arvoasuntoa ovat nyt varattavissa. Asunnot ovat viimeisiä pintoja vaille valmiita, ja odottavat uusien omistajiensa näkemyksiä käytettävään värimaailmaan.

Kaikki myyntiin tulleet asunnot ovat huonetiloiltaan neljän metrin korkuisia ja syvillä vanhan ajan ikkunapenkeillä, komeilla pilareilla sekä tasokkailla materiaali- ja kalustevalinnoilla varusteltuja. Valtavilta parvekkeilta etelän suuntaan puutarhaan ja mäntymetsään avautuva näkymä muistuttaa luonnon läheisyydestä. Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys, joka takaa tasaisen miellyttävän lämmön ja kodikkaan tunnelman myös talvipakkasilla. Sisustuksessa paikoitellen pilkahtelevat punatiiliset yksityiskohdat tuovat asuntoihin ilmeikkyyttä ja korostavat niiden historiaa. Jalka- ja ovilistat ovat massiivipuista koristelistaa. Mittatilaustyönä teetetyissä saunatiloissa on tunnelmavalaistus ja hemmottelevat sadesuihkut. Asumismukavuus varmistetaan asuntokohtaisella lämmön mittauksella ja säädöllä.

Linnan historian ansiosta suuri osa asuntojen seinäpinnasta muodostuu ikkunoista, joten etelän suuntaan avautuvat asunnot avarine kuisteineen suorastaan kylpevät valossa. Asuntojen kaikki ikkunat on uusittu talon historiaa kunnioittaen, mutta samalla hyvän äänieristyksen, valovoimaisuuden ja energiatehokkuuden saavuttamiseksi. Uudet ikkunat ovat sisäänpäin aukeavia pesemisen helpottamiseksi, ja myös tuuletusikkunoita on runsaasti.

Linnan asunnot on rakennettu perinteitä kunnioitten, mutta samalla skandinaaviseen tapaan tyylikään modernisti. Hallitut yksityiskohdat kohdevalaistuista punatiilisistä seinäosuuksista jykeviin pilareihin korostavat asuntojen selkeitä ja avaria sisäratkaisuja. 60 cm paksuisten massiivitiiliseinien mahdollistamat alkuperäiset syvät ikkunapenkit on säilytetty ja restauroitu. Valtavat parvekkeet jyhkeinä kaiteineen reunustavat asuntoa koko eteläsivun matkalta, ja mahdollistavat kulun myös omaa graniittiportaikkoa pitkin suoraan linnan eteläpihalle. Iltahämärissä parvekkeiden komeat pilarit valaistuvat kohdevalaisimin.

Normaaliin asumiseen liittyvän varustelun lisäksi asuntoihin kuuluu ovipuhelinjärjestelmä värikuvaruudulla, kiinteäseinäinen irtaimistovarastotila linnan kellarikerroksessa sekä kaksi veloituksetonta sähköpistokkeellista parkkipaikkaa. Asunnoissa on kaapeli-TV ja ilmainen 10 Mb nettiyhteys, joka on mahdollista korottaa 1 Gb valokuitunopeuteen. Asuntojen olohuone-, ruoka- ja keittiötiloihin on asennettu kattoon upotettuja led-valaisimia, joiden lisäksi asunnoissa on tunnelmallisia kohdevalaisimia sekä varaus olohuonetta kiertäville tyylikkäille valolistoille, jotka toteutetaan uuden omistajan niin toivoessa.