Asuinalue

Aurinkolinna sijaitsee Kruunun asuinalueella Nastolan Kirkonkylässä Salpausselän harjulla, missä palvelut ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Asuinalue on kaavoitettu ja rakennettu 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä pääsääntöisesti omakotiasumiseen. Koko alue on rakennettu Aurinkolinnan entisille maille Nastolan parhaalle soraharjualueelle. Aurinkolinna seisoo ylväänä ”kruununjakokivenä” viihtyisän asuinalueen reunalla mäntymetsän kupeessa.

Nastolan sote-keskus

Pekkalantie 12, 15560 Nastola

Puhelinnumero: 03 8194194

Nettisivut

Kirkonkylän peruskoulu

Luokat 1-6

Hoitokodintie 1, 15560 Nastola

Nettisivut

Kukkasen peruskoulu

Luokat 7-9

Rakokiventie 2, 15550 Nastola

Nettisivut

Aurinkorinteen päiväkoti

Rahikantie 3, 15560 Nastola

Nettisivut

Nastolan kuntokeskus (fysioterapia)

Kukkastie 24, 15560 Nastola

Nettisivut

S-Market Villähde

Kauppakaari 4, 15560 Nastola

Nettisivut

Tokmanni Nastola

Kauppakaari 1, 15560 Nastola

Nettisivut

ABC Nastola

Majakkatie 2, 15540 Villähde

Nettisivut

Nastola Rautatieasema

Pysäkinkuja 10, 15560 Nastola

Nettisivut

Nastolan uimahalli

Urheilutie 4, 15550 Nastola

Nettisivut

Liikuntakeskus Pajulahti

Pajulahdentie 167, 15560 Nastola

Nettisivut

R-kioski 

Mestarintie 1, 15550 Nastola

Nettisivut

S-Market Nastola

Rakokiventie 19, 15550 Nastola

Nettisivut

Nastolan kirkko

Kukkastie 18, 15560 Nastola

Nettisivut

Nastolan urheilukeskus

Urheilutie 4, 15550 Nastola

Nettisivut

Lounaskahvila Sokuriina

Aurantie 11, 15560 Nastola

Nettisivut

Lääkärikeskus Mehiläinen

Pekkalantie 20, 15560 Nastola

Nettisivut

Sale Nastola

Kukkastie 33, 15560 Nastola

Nettisivut

Kruunun asuinalue on kaavoitettu ja rakennettu 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä pääsääntöisesti omakotiasumiseen. Koko alue on rakennettu Aurinkolinnan entisille maille Nastolan parhaalle soraharjualueelle. Aurinkolinna seisoo ylväänä ”kruununjakokivenä” viihtyisän asuinalueen reunalla mäntymetsän kupeessa.

Alle kilometrin kävelymatkan etäisyydeltä löytyy mm. seuraavat palvelut:

  • Päiväkoti
  • Ala-aste
  • Sote-keskus
  • Yksityislääkäriasema
  • Ruokakauppa
  • Lounasravintola ja pubi
  • Kirkko ja seurakuntatalo
  • Bussipysäkki ja taksikeskus
  • Monia muita palveluita

Kouluun ja päiväkotiin pääsee ylittämättä ainuttakaan autotietä. Rautatiepysäkille ja uimarannalle on matkaa alle kaksi kilometriä.

Lähistön muut liikekeskittymät

Alle kahden kilometrin päässä sijaitsevalta Kauppakaaren liikealueelta löytyy muun muassa Kauppakeskus Tokmanni, S-market ja Neste Oil -huoltoasema sekä tien toiselta puolen ABC-liikennemyymälä. Alle kolmen kilometrin säteellä löytyy myös Nastolan suurin keskus, Rakokivi, missä sijaitsee mm. kirjasto, urheilukeskus, uimahalli sekä lukuisia kauppoja, ravintoloita ja muita palveluita.

Mäntymetsikön kuntoilureitit

Aurinkolinna lähialueen kuntoilureitti

Aurinkolinna on ulkoilureittien kannalta täydellisen keskeisellä paikalla. Sekä valaistut että valaisemattomat ulkoilureitit kulkevat Aurinkolinnan välittömässä läheisyydessä joka ilmansuunnassa. Myös ylimaakunnallinen liikuntareitistö kulkee alle kilometrin päässä Aurinkolinnasta – se jatkuu Lahden kaupungin rajalta aina Iitin kunnan rajalle. Reitistön pituus on noin 26 kilometriä, josta valaistua on noin 13 kilometriä. Kesäkautena reitistö on tarkoitettu kävellen tai polkupyöräillen tapahtuvaa liikkumista varten ja talvikautena se on yleiseen käyttöön tarkoitettua latuverkostoa. Alueen mäntymetsissä kulkee myös valtavasti ihania luontopolkuja, joiden varrelta innokas sienestäjä tai marjastaja löytää helposti runsaita saaliita!

Pyöräilijöitä sekä rullaluistelijoita ja –hiihtäjiä ilostuttavat myös pitkät ja vaihtelevassa maastossa kulkevat pyörätiet/kevyen liikenteen väylät, jotka ulottuvat esim. Lahden keskustaan saakka.

Laajat liikuntamahdollisuudet

Alle kolmen kilometrin päässä sijaitsevasta Liikuntakeskus Pajulahdesta löytyy erittäin monipuoliset harrastemahdollisuudet: jäähalli, uimahalli, monikäyttöinen urheiluhalli mm. yleisurheiluun, kamppailulajikeskus, lentopallo-, sulkapallo- ja tenniskentät, tanssistudio, kiipeilyseinä, cross training sekä kunto- ja voimistelusalit. Keskuksessa on myös mahtavia ulkoharrastusmahdollisuuksia kuten melonta, avantouinti, minigolf, frisbeegolf, beachvolley, hiihto, vaellus ja suunnistus. Tarvittaessa keskuksesta löytyy myös välinevuokrausta eri lajeihin sekä erilaisia kursseja, retkiä ja ohjattua toimintaa.

Liikuntakeskuksen yhteydessä on myös Pajulahden Seikkailupuisto, joka on laaja mäntymetsään rakennettu kiipeilypuisto 14 kiipeilyradalla. Ratoja löytyy lasten radoista erittäin haastaviin.

Liikkuminen junalla, bussilla ja omalla autolla

Alle 2 km päässä olevalta Nastolan junapysäkiltä pääsee Z-junalla Helsinkiin ja takaisin ilman vaihtoja. Bussipysäkki esim. Lahteen liikennöivä linja on vain 700 m kävelymatkan päässä ja moottoritieliittymä 2,5 km päässä. Omalla autolla pääsee Lahden keskustaan alle 15 minuutissa, Kouvolaan 45 minuutissa ja Helsingin keskustaan alle 1,5 tunnissa. Junamatka Lahteen vie vain 10 minuuttia.