Palvelut

 

 

Aurinkolinna sijaitsee Nastolan Kirkonkylässä Salpausselän harjulla, missä palvelut ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä! Alle kilometrin etäisyydeltä löytyy mm. päiväkoti, ala-aste, yläaste, terveysasema, liikuntakeskus, ruokakauppa, lääkäriasema, pizzeria/pubi, lounasravintola, kirkko, kunnantalo sekä monia muita palveluja. Kouluihin ja päiväkotiin pääsee ylittämättä ainuttakaan autotietä. Junapysäkille ja uimarannalle on matkaa alle kaksi kilometriä, kuten myös Kauppakaaren liikealueelle, mistä löytyy mm. Kauppakeskus Tokmanni, S-market (myös Postin pakettiautomaatti) ja Neste Oil -huoltoasema sekä tien toiselta puolen ABC-liikennemyymälä.

 

Alle kolmen kilometrin säteellä löytyy myös Nastolan suurin keskus, Rakokivi, missä sijaitsee sekä lukio että ammattikoulu, kirjasto sekä lukuisia kauppoja, ravintoloita ja muita palveluita.

 

Aurinkolinna on ulkoilureittien kannalta täydellisen keskeisellä paikalla. Sekä valaistut että valaisemattomat ulkoilureitit kulkevat Aurinkolinnan välittömässä läheisyydessä joka ilmansuunnassa. Myös ylimaakunnallinen liikuntareitistö kulkee alle kilometrin päässä Aurinkolinnasta – se jatkuu Lahden kaupungin rajalta aina Iitin kunnan rajalle. Reitistön pituus on noin 26 km, josta valaistua on noin 13 kilometriä. Kesäkautena reitistö on tarkoitettu kävellen tai polkupyöräillen tapahtuvaa liikkumista varten ja talvikautena se on yleiseen käyttöön tarkoitettua latuverkostoa.

 

Nastolasta löytyy muutenkin huikeat laajat liikuntamahdollisuudet. 3,5 km päässä Aurinkolinnasta sijaitsevasta Liikuntakeskus Pajulahdessa löytyy erittäin monipuoliset harrastemahdollisuudet: mm. jäähalli, uimahalli, monikäyttöinen urheiluhalli, kamppailulajikeskus, lentopallo-, sulkapallo- ja tenniskentät, kunto- ja voimistelusalit sekä mahtavia ulkoharrastusmahdollisuuksia. Kunnan omaan urheilukeskukseen ja uimahalliin on puolestaan matkaa n. kolme kilometriä.